MPG Verdiepingscursus

Heb je al een aantal MPG-berekeningen gemaakt en heb je nog veel vragen? Volg dan de MPG Verdiepingscursus. Tijdens deze cursus geeft een ervaren docent duidelijkheid over de regels die er zijn en hoe je om kan gaan met de grijze gebieden.

Wat ga je leren?

Tijdens de MPG Verdiepingscursus leer je over de MPG-methodiek en pas je deze kennis toe om een MPG-berekening te analyseren, controleren en optimaliseren. Aan het einde van de cursus kan je op de juiste manier een berekening maken en heb je meer achtergrondinformatie, zodat je uiteindelijk weet aan welke knoppen je moet draaien om de milieu-impact van gebouwen te verlagen.  

Cursusinhoud

Aan het begin van de cursus bespreken we hoe het NMD-stelsel in elkaar zit (bepalingsmethode, impact categorieën, MKI en MPG). Daarna geven we tips en trucs bij het maken van berekeningen in GPR Materiaal. Ook gaan we aan de slag met verschillende voorbeelden. Daarnaast behandelen we de toepassing van MPG buiten de omgevingsvergunning: GPR Gebouw, BREEAM, MIA/Vamil en Het Nieuwe Normaal. Tijdens de cursus gaan we in op de volgende vragen:

  • Hoe ga je om met combinatiegebouwen, zonnepanelen, warmtepompen, externe energielevering, maatvoering, demarcatie en ontbrekende producten?
  • Hoe ontwerp je met een lage milieu-impact of optimaliseer je een berekening?
  • Wat is Paris Proof en hoe bouw je binnen de grenzen van onze planeet?
  • Welke ontwikkelingen zijn er, inhoudelijk en op gebied van wet- en regelgeving?

Voorkennis

Voor de MPG Verdiepingscursus is voldoende ervaring vereist. Voldoende ervaring is persoonsafhankelijk, maar het is wenselijk als je de MPG Basiscursus gevolgd hebt en minimaal 5 MPG-berekeningen hebt gemaakt.

Praktische informatie

De cursus wordt gegeven op loopafstand van het station van de betreffende plaats. Voor de aanvang van de cursus ontvang je bericht over de exacte locatie van de cursus. Als cursist neem je een eigen laptop mee en het cursusmateriaal wordt digitaal verstrekt. Voor optimale uitwisseling nemen er over het algemeen minimaal 4 en maximaal 12 cursisten deel aan deze cursus. Je kunt je hierboven aanmelden voor deze cursus.

Kosten

De kosten voor deze cursus zijn € 998,- exclusief BTW en inclusief cursusmateriaal. Lunch, koffie en thee zijn inbegrepen.