GPR Gebouw Basiscursus

Wil je kennis maken met GPR Gebouw en ontdekken hoe je GPR Gebouw inzet binnen jouw werkzaamheden? Volg dan de GPR Gebouw Basiscursus. Je leert tijdens deze cursus hoe GPR Gebouw software werkt om integraal duurzaam bouwen inzichtelijk, bespreekbaar en meetbaar te maken.

 

GPR Gebouw maakt duurzaamheid van gebouwen en gebieden meetbaar en bespreekbaar. GPR Gebouw wordt erkend door de overheid en de Nationale Milieudatabase en is inmiddels de meest gebruikte software voor verduurzaming van de gebouwde omgeving. Ontstaan uit een uitgesproken visie op duurzaam bouwen: creëer een zo hoog mogelijke kwaliteit met een zo laag mogelijke milieubelasting. GPR is een door RVO en financiële instellingen erkende duurzame bouw maatlatmethodiek, uitermate geschikt bij integraal duurzaam bouwen.

 

Voor wie is deze cursus?

Voor iedereen die de methodiek achter GPR Gebouw wilt leren kennen om GPR Gebouw en de resultaten daarvan toe te passen in bijvoorbeeld beleid, het ontwikkelen van gebouwen of het ontwerpen daarvan.

 

Wat ga je leren?

Tijdens de GPR Gebouw Basiscursus maak je op hoofdlijnen kennis met GPR Gebouw. Je krijgt uitleg over de opbouw en de werking van het instrument dat is ontwikkeld door Stichting W/E adviseurs. Aan het einde van deze cursus ben je bekend geraakt met de GPR Software en kan je de resultaten van een GPR Gebouw berekening op de juiste wijze interpreteren en op waarde schatten. 

 

Cursusinhoud

Tijdens deze cursus maak je in één dag kennis met GPR Gebouw, hét instrument om de duurzaamheid van gebouwen meetbaar en bespreekbaar te maken. 

Het cursusprogramma bestaat uit:

  • Integrale kijk op duurzaam bouwen – de basis voor GPR Gebouw
  • Kennismaking met GPR Gebouw en de achterliggende methodiek
  • Toepassing van GPR Gebouw bij beleid en ontwikkeling van gebouwen
  • Rondleiding in de software applicatie en voorbeelden
  • Inzoomen op de vijf thema’s en de sub-thema’s
  • Proces (apart onderdeel van GPR Gebouw)
  • Certificering en vervolgstappen

Aan het begin van de cursus leggen we de verbinding tussen thema’s over duurzaam bouwen en de beroepspraktijk van de deelnemers. Een ervaren GPR Gebouw expert neemt je mee in de werking van het systeem. Daarnaast is er veel ruimte voor het stellen van vragen.

Tijdens de toelichting van de GPR Gebouw software bespreken we onder andere:

  • Hoe je de resultaten van een berekening leest
  • Hoe je binnen GPR Gebouw de belangrijke informatie over de verschillende onderwerpen vindt
  • Hoe je de dwarsverbanden tussen de verschillende thema’s kan herkennen.

Aan het eind van de dag geven we een nadere uitleg over de juiste gebruik van GPR Gebouw en we leggen uit wat er nodig is om een GPR Gebouw gebruiker en mogelijk expert te worden.

Voorkennis

Voor deze cursus heb je geen specifieke voorkennis over GPR Gebouw nodig, affiniteit met de bouw en vastgoedsector is wenselijk. 

Praktische informatie

De cursus wordt gegeven op loopafstand van het station van de betreffende plaats. Voor de aanvang van de cursus ontvang je bericht over de exacte locatie van de cursus. Als cursist neem je een eigen laptop mee en het cursusmateriaal wordt digitaal verstrekt. Voor optimale uitwisseling nemen er over het algemeen minimaal 4 en maximaal 12 cursisten deel aan deze cursus. Je kunt je hierboven aanmelden voor deze cursus.

Kosten

De kosten voor deze cursus zijn € 725,- exclusief BTW en inclusief cursusmateriaal. Lunch, koffie en thee zijn inbegrepen.

 

Heb je een vraag overde cursus? Neem dan hier per mail contact op met de cursuscoördinator Maertijne. Daarnaast kunnen vragen of opmerkingen worden verstuurd via de knop onder de cursusdata. Deze is alleen zichtbaar als je bent ingelogd in de portal.